Vill du leta efter försvunna personer?

Som sökare hjälper du till att leta efter försvunna personer. Genom att komma på våra sökinsatser och ge några timmar av din tid hjälper du anhöriga i en svår situation. I dag är vi 45 000 personer som är redo att gå ut och söka när en person försvinner. De får alla ett sms när det är dags för en sökinsats eller skallgång i sitt område. Vill du bli en av oss? Anmäl dig till vårt skallgångsregister i dag!

Så fungerar det att gå med på sök

När du har anmält dig till vårt skallgångsregister får du ett sms när vi behöver hjälp med en sökinsats nära dig. Om du har tid att hjälpa till är det bara att dyka upp på samlingsplatsen. Du behöver inte föranmäla om du kommer eller inte. Väl på plats får du sedan all information och utrustning du behöver. Tillsammans söker vi sedan igenom område efter område tills vi hittar den försvunna personen. Du behöver inte stanna under hela sökinsatsen, kan du bara hjälpa till i en timme är vi lika tacksamma för det. Du måste däremot vara över 18 år och ha med dig giltig legitimation för att få delta. Låter det intressant? Anmäl dig genom att klicka på den gula knappen här ovan.

Att tänka på innan du kommer till sökinsatsen

Här nedan har vi listat några saker som kan vara bra att tänka på när du ska vara med och söka med Missing People.

  • Ta på dig kläder och skor efter terräng och väder.
  • Ta med dig vatten och eventuellt något att äta för att kunna fylla på med energi.
  • Är du van att leda andra människor får du gärna komma 30 min innan utsatt tid. Vi behöver ofta extra patrulledare till våra sök.
  • Försök att ha din mobil fullt laddad och om du har en powerbank får du gärna ta med dig den.
  • Har du en ficklampa får du också gärna ta med dig den då det kan bli brist vid större sök.

Gå med på sök

Vanliga frågor och svar

Får jag ta med mig min hund? Hur lång tid tar en sökinsats? Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna när det gäller att hjälpa till som sökare vid en sökinsats. Klicka på länken här nedan för att komma till frågorna.

Läs svaren på våra vanligaste frågor här.  

Försäkrad vid sök

Du är försäkrad som sökare

Alla som hjälper till på en sökinsats är täckta av Trygg-Hansas Olycksfallsförsäkring. Stukade du foten när du var ute och sökte? Vill du göra en anmälan eller bara veta mer om försäkringen? Klicka i så fall på länken nedan för att få veta mer.

Läs mer om försäkringen här.